Voor de verandering...

Praktijk voor coaching, training, therapie en consultatie

Wil van den Berg en Lammert Meijer, T 0522-724733, bgg: wilvandenberg@live.nl

Lammert Meijer

In de meer dan 40 jaar die ik werkzaam ben in de gezondheidszorg, volgde ik diverse vormen van scholing, zoals Cognitieve Gedragstherapie (Albert Ellis), Gestalttherapie (Perls), Transactionele Analyse (Berne), Primal Scream (Janov), Selbstdarstellung, Psychomotor (Pesso), Tijdlijn (onderdeel van NLP), NLP (neuro linguïstisch programmeren) en Oplossingsgerichte Therapie (Steve de Shazer en Insoo Kim Berg), Vriendelijke communicatie (onze uitleg van Geweldloze communicatie) van Marshall Rosenberg, en vormen die gericht zijn op ontspanning, waaronder meditatie, mindfulness, landschapslopen, fietsen.

Belangrijkste ingrediënt in mijn benaderingswijze is : luisteren, om vandaaruit afhankelijk van de vraag, in overleg te besluiten hoe we beginnen.

Ik werk vanuit de holistische mensvisie en vertrouwen. Ik merk dat velen zich laten leiden door wantrouwen en dat leidt soms tot achterdocht, en andere uitingen die levensbelemmerend werken. Gezondheid is voorwaarde voor leven en dat blijkt uit de antwoorden die mensen geven op deze vraag, zoals: Voor gezondheid wil ik veel doen. Op de daarop gestelde vraag, wat ze ervoor willen laten, komt het vaak aan. Ik laat me graag op de achtergrond leiden door het gedachtengoed van de antroposoof Rudolf Steiner, die leefde in het begin van de 20ste eeuw. In zijn uiteenzetting die hij omschreef als de sociale driegeleding liet hij verbanden zien tussen het geestelijk/ maatschappelijk leven, het rechtsleven en het economisch leven, met de verbanden daartussen en de invloeden daarvan op de totale mens. Zo kunnen we ons als mens ontwikkelen tijdens de schoolperiode, die van invloed is op het latere leven en deelname aan het economische leven in een baan bijv. Duidelijk mag zijn dat die ontwikkeling van ieder mens uniek is. Vraag die gesteld mag worden is in hoeverre onderwijs in deze ontwikkeling voorziet. Wanneer dat anders is zoals in de tegenwoordige tijd, is dat zeker van invloed op leven Hier en NU. Gedachte, gevoel, en van daaruit gedrag worden beïnvloed door spiritualiteit, fysieke zowel als psychische, en mentale en spirituele processen die nauw samenwerken. Ademhalings- en Ontspanningsoefeningen maken deze wisselwerking voelbaar.

Belangstelling en aandacht voor de totale mens vanuit het hierboven benoemde kan interessant zijn voor sporters (zoals ook werken als een sport gezien mag/kan worden) die een volgende stap willen zetten en merken dat dat een grote uitdaging is!

Met deze leefwijze, doelgericht, behaalde ik o.a. 2 x de 1ste plaats in het Nederlands Kampioenschap op de ultra 24 uur hardlopen, liep 2 x de Spartathlon in Griekenland uit, een tocht van Athene naar Sparta over 250 km., voltooide ik een tocht over 86 km. op en over de Mont Ventoux in Frankrijk en werd 4de op een Europees kampioenschap over 100 km. lopen in Winschoten.

Mijn lijfspreuk is: Leven = leren = ontdekken dat dingen mogelijk zijn!

Ik chatte 10 jaar voor een jeugdriagg met jongeren die zich ‘down’ en/of gespannen voelen via www.pratenonline.nl, vanaf het begin in 2003. Deze deelname werd beïnvloed door het toenemend aantal kinderen dat zichzelf verwondde (automutilatie), en zij die leden onder autoriteiten, vooral de zo omschreven...nieuwe tijds kinderen..... Kinderen waarmee ouders nauwelijks om konden gaan, wat vaak ontaardde in autoritaire aanpak, totaal averechts. Begrijpelijk vanuit het standpunt van o.a. ouders, en toch.....!?

Ik luister naar /praat NU met mensen voor eigen rekening. Mensen die gemotiveerd zijn om een verandering in hun leven te bewerkstelligen, heet ik van harte welkom. Focus is bijvoorbeeld op oplossen van o.a. relatieproblemen, verlichting van (chronische) pijn en burnout. En verder iedereen die bereid is in en voor eigen ontwikkeling te betalen. Zorgverzekeraars sluiten vergoeden van kosten uit voor hiervoor genoemde problemen waarvoor u toch graag een oplossing wilt.

Enkele van mijn kwaliteiten zijn: aktief luisteren, positief, enthousiast, behulpzaam, vertrouwen, gefocust, doelgericht, opmerkzaam, respectvol, geduldig, duidelijk en assertief.
Ik luister, stel vragen, ontdek, sta open voor nieuwe ideeën, daag uit, werk samen, stel het proces voorop, resultaatgericht, neem en vraag verantwoordelijkheid en maak contact.

Waar ik vooral blij van word is te zien/horen hoe mensen veranderen door zichzelf gesprekken te gunnen. Hoe dat hun beeld van zichzelf verandert. Zo ook binnen bedrijven: door groepsgesprekken/trainingen te houden neemt de verantwoordelijkheid voor de arbeidsprocessen toe. Resultaat: win-win situaties.