Voor de verandering...

Praktijk voor mindfulnesstrainigen, retraites en therapie

Meditatiekring

Samen oefenen in waarnemen met milde, open, accepterende aandacht

Mijn motivatie om te mediteren en om mindfulnesstrainingen te geven

Ik wil mij blij voelen in de wereld waarin ik leef. Dat betekent blij zijn met mezelf, genieten van het hier en nu, bewust aanwezig zijn met de aandacht bij mezelf én bij de ander, met de zintuigen open voor wat is en wat zich aandient. Mediteren traint de aandacht. Bewustzijn van oppoppende gedachtes helpt om helder te zijn, aandacht te hebben voor wat is en met een glimlach door het leven te gaan. Dagelijks mediteren voelt als vrij zijn.

Innerlijke vrede van het hart

Tijdens een zesdaagse retraite ‘Liefde is begrip’, met Thich Nhat Hanh, in het klooster in Waldbröl heb ik de weldaad ervaren van leven in een omgeving waarin leven in aandacht gewoon is. Aan de retraite deden 250 monniken en nonnen mee en 400 lekenbeoefenaars. Ik zag monniken stoepkrijten en hinkelen. Ik hoorde ze muziek maken en ik zag deelnemers naarmate ze langer in deze sfeer waren, rustiger en meer ontspannen lopen en glimlachen. Deze rust, ontspanning, vriendelijkheid en blijheid, is wat ik de wereld gun.

Maandelijkse meditatiekring

Vanaf februari 2023 ben je weer welkom op de 1e en 3e maandag van de maand van 19.30 tot 21.00 uur. We oefenen in met aandacht aanwezig zijn, middels de bodyscan, t'ai chi, mindful movements, yoga-oefeningen, loop- en of zitmeditatie en/of luisteren en spreken in aandacht. Het programma hangt mede af van de wensen van de aanwezigen. Trek goede kleding en vooral schoenen aan voor de loopmeditatie buiten. Er zijn matjes, kussens en stoelen aanwezig.

Richtlijn vrijwillige bijdrage: 10 euro, inclusief een kopje thee of koffie.

I.v.m. de ruimte is het handig wanneer je je van te voren aanmeldt via wilvandenberg@live.nl of 0522-724733.