Voor de verandering...

Praktijk voor mindfulnesstrainigen, retraites en therapie

Mindfulnessretraite Zelfcompassie

vrijdagmiddag 10 t/m zondagmiddag 12 mei 2024

hoe stiller je wordt

hoe meer je kan horen

Thich Nhat Hanh


We verwennen onszelf dit stilteweekend, in de mooie natuur bij Allardsoog[1], met in aandacht mediteren, bewegen en wandelen over de hei en door het bos. We staan stil bij wat we ervaren. We luisteren naar de natuur en naar het lichaam. Naast loop- en zitmeditatie beoefenen we metta-meditatie. Ook zal er aandacht zijn voor verbinding.

Een weekend leven in aandacht, ontspanning en als het even kan in geluk. Ter ondersteuning hiervan beoefenen we de gehele retraite het stilzwijgen. We onthouden ons een weekend van lezen en ons mobieltje. Sietske en Wil bieden, in een veilige omgeving, op een zorgvuldige manier ondersteuning.

Begeleiding

De retraite wordt begeleid door Sietske Russchen en Wil van den Berg, cat.1 trainers MBSR, MBCT, MBCL en MVMC. De begeleiding wordt gegeven op basis van dana (vrijgevigheid). Aan het eind van de retraite is er de gelegenheid om een financiële bijdrage te geven voor de begeleiding die je ontvangen hebt.

Praktische informatie

Vanaf 14.00 uur ben je welkom in het Nivonhuis en kun je je installeren en een voorproefje nemen van de omgeving. De retraite begint vrijdag om 15.30 uur. We sluiten op zondag om 15.30 uur de retraite af. De verzorging is inclusief overnachtingen, vegetarische maaltijden, koffie en thee. Bed- en badlinnen zelf meenemen  of huren bij Nivon Allardsoog. Voor de wandelingen zijn goede wandelschoenen en regenkleding aanbevolen. Het aantal deelnemers is maximaal 14. De kosten voor de verzorging zijn voor Nivonleden € 180,00 en voor niet leden € 240,00 exclusief dana voor de begeleiding.

Wil je meedoen of ben je geïnteresseerd dan stemmen we graag met je af of het aanbod je past:

 

Sietske Russchen www.sietskerusschen.nl, sietskerusschen@hetnet.nl of 0516 541464 of 06 25260659.

Wil van den  Berg www.voordeverandering.org, wilvandenberg@live.nl of 0522 724733.

Aanmelden 

allardsoog@nivon.nl   (telefoon 088-0990971)

stilte is niet de afwezigheid van iets

het is de aanwezigheid van alles

John Grossmann

[1] Allardsoog ligt op het Drieprovinciënpunt van Drenthe, Groningen en Friesland, vlakbij Bakkeveen.

Het adres is: Jarig van der Wielenwei 42, 9343 TC Een-West.