Voor de verandering...

Praktijk voor coaching, training en therapie
Wil van den Berg, T 0522-724733, bgg: wilvandenberg@live.nl
Gezondheidszorgpsycholoog BIG 69054110625

Meditatiekring: samen oefenen in waarnemen met milde, open, accepterende aandacht

Mijn motivatie om te mediteren en om mindfulnesstrainingen te geven

Ik wil mij blij voelen in de wereld waarin ik leef. Dat betekent zorgen dat ik mij blij voel met mezelf. Genieten van het hier en nu. Bewust aanwezig zijn met de aandacht bij mezelf én bij de ander. Met de zintuigen open voor wat is en wat zich aandient. Mediteren traint de aandacht. Bewustzijn van oppoppende gedachtes helpt om helder te zijn, aandacht te hebben voor wat is en met een glimlach door het leven te gaan. Dagelijks mediteren voelt als dagelijks vrij zijn.

Tijdens een zesdaagse retraite ‘Liefde is begrip’, met Thich Nhat Hanh, in het klooster in Waldbröl heb ik de weldaad ervaren van leven in een omgeving waarin leven in aandacht gewoon is. Aan de retraite deden 250 monniken en nonnen mee en 400 lekenbeoefenaars. Ik zag monniken stoepkrijten en hinkelen. Ik hoorde ze muziek maken en ik zag deelnemers naarmate ze langer in deze sfeer waren, rustiger en meer ontspannen lopen en glimlachen. Deze rust, ontspanning, vriendelijkheid en blijheid, kortom deze innerlijke vrede van het hart is wat ik de wereld gun.

Maandelijkse meditatiekring

Op de 1e en 3e maandag van de maand van 19.00 tot 21.00 uur ben je welkom om mee te doen met het beoefenen van aandacht. We oefenen in met aandacht bij het lichaam zijn (bodyscan), bewegen in aandacht of lopen in aandacht en zitten met aandacht. Trek goede kleding en vooral schoenen aan voor de loopmeditatie buiten. Er zijn matjes en stoelen aanwezig.

Richtlijn vrijwillige bijdrage: 10 euro.

We zitten ten tijde van corona op ruim anderhalve meter van elkaar en houden ons aan de richtlijnen van het RIVM. Dit betekent: thuisblijven bij hoesten, verkoudheid, niezen of koorts. I.v.m. de ruimte is het handig wanneer je je van te voren aanmeldt via wilvandenberg@live.nl of 0522-724733.