Voor de verandering...

Praktijk voor coaching, training, therapie en consultatie

Wil van den Berg en Lammert Meijer, T 0522-724733, bgg: wilvandenberg@live.nl

Meditatiekring: samen oefenen in waarnemen met milde, open, accepterende aandacht

Mijn motivatie om te mediteren en om mindfulnesstrainingen te geven

Ik wil mij blij voelen in de wereld waarin ik leef. Dat betekent zorgen dat ik mij blij voel met mezelf. Genieten van het hier en nu. Er zijn, bewust aanwezig zijn, er bij zijn met de aandacht, bij mezelf en bij de ander. Met de zintuigen open voor wat is en wat zich aandient. Door te mediteren train ik de aandacht bijvoorbeeld door mij bewust te zijn van oppoppende gedachtes en telkens opnieuw vriendelijk terug te keren naar de ademhaling. Dit helpt om helder te zijn, aandacht te hebben voor wat is en met een glimlach door het leven te gaan. Dagelijks mediteren voelt als dagelijks vrij zijn: innerlijke vrede van het hart.

Tijdens een zesdaagse retraite ‘Liefde is begrip’, met Thich Nhat Hanh, in het klooster in Waldbröl heb ik de weldaad ervaren van leven  in een omgeving waarin leven in aandacht gewoon is. Aan de retraite deden 50 monniken en nonnen mee uit Waldbröl, 200 uit Plum Village en 400 lekenbeoefenaars. Ik zag monniken stoepkrijten en hinkelen. Ik hoorde ze muziek maken en ik zag deelnemers aan het eind van de retraite rustig, ontspannen lopen en glimlachen. Deze rust, ontspanning, vriendelijkheid, glimlach, blijheid en vooral deze innerlijke vrede van het hart is wat ik de wereld gun.

Maandelijkse meditatiekring

Op de 1e vrijdag van de maand van 9.15 tot 11.15 uur ben je welkom om mee te doen met het beoefenen van aandacht. We oefenen in met aandacht bij het lichaam zijn (bodyscan), bewegen in aandacht of lopen in aandacht en zitten met aandacht. Trek goede kleding en vooral schoenen aan voor de loopmeditatie buiten. Er zijn matjes en stoelen aanwezig. Zit je graag op een kussen of bankje neem deze dan mee.

Op de 3e zaterdag van de maand  van 9.15 tot 11.15 uur wandelen we in stilte over het Dwingelderveld. We vertrekken vanaf Achter de Broeken 12 in Ruinen. 

Richtlijn vrijwillige bijdrage: 5 euro voor mensen die bij mij een mindfulnesstraining hebben gevolgd en 10 euro voor anderen.

I.v.m. de ruimte is het handig wanneer je je van te voren aanmeldt via wilvandenberg@live.nl of 0522-724733.