Voor de verandering...

Praktijk voor mindfulnesstrainigen, retraites en therapie

Inspirerende bronnen

 • 'Tao-te ching', door de Lao-Tzu (Het boek van de Weg en zijn Macht, door de Oude Meester), ong. 300-500 v.C. een groot gedeelte heeft betrekking op de man die koning zou willen worden en op de juiste Taoïstische manier van regeren.

 • Persoonlijke Effectiviteit van Wim Kweekel

 • 'De zeven eigenschappen van effectief leiderschap', door Stephen Covey. Hoe managers de kwaliteit van hun persoonlijke leven, van hun producten, diensten en organisaties kunnen verbeteren. De leider van de toekomst heeft een open oog voor zaken als rechtvaardigheid, integriteit, menselijke waardigheid, dienstbaarheid en kwaliteit.

 • 'Creëren vanuit je bron', over de creatieve kracht van bewustzijn. 'De kracht van Ja' en visualisaties van John Kalse. We willen zoveel, en als je goed voelt en luistert, zijn er dingen die je werkelijk wilt. Ontdek de essentie van wat je wilt creëren en maak je leven zo dat het een reflectie is van je diepste verlangens en je hoogste weten. Dan creëer je alleen nog vanuit je bron.

 • 'De creatiespiraal', door Marinus Knoope. Wensen en verlangens als voorbode van wat we kunnen realiseren. In dit boek wordt de welbepaalde natuurlijke weg van wens naar werkelijkheid beschreven.

 • 'NLP en spirituele ontwikkeling' en 'Het spel tussen bewuste en onderbewuste', door Paul Liekens. Praktische en eenvoudige oefeningen om ideeën die je bang maken te transformeren, je levensdoel helder en duidelijk te stellen en alle bewustzijn en energie te bundelen.

 • 'Mong; Eenling in het leven van alledag' door Hendrick Vannek. Mong was een man die ooit zijn leven leefde, op zijn eigen manier, in een deel van de wereld waar (net als in deze tijd) het barre klimaat, krijgsheren en godsdienstfanatici het menselijk bestaan vaak degradeerden tot moeizaam overleven. Hij was een eenling, en hij ontmoette soms geestverwanten en hij wist dat het aardse bestaan niet het enige is. een ontroerend, verrassend en inspirerend verhaal van alle tijden en alle landen.

 • 'Het werk' door Byron Katie. Een onaangenaam gevoel is het resultaat van een gedachte. Om onze gevoelens te veranderen zoeken we meestal naar een oplossing die buiten onszelf ligt, wat kan werken als een tijdelijke troost. We kunnen ook anders te werk gaan: door ons denken te onderzoeken, pakken we het gevoel bij de wortel, en dan kan dat ons van binnenuit veranderen. Dit is het Werk van Byron Katie. Onze gedachten en ideeën onderzoeken brengt ons vrede en vrijheid. Zie ook www.thework.org (ook Nederlandstalige pagina's).

 • De boeken van Neale Donald Walsch over de mens, over goed en kwaad, over werk, over liefde, over de zin van het leven. Met de bemoedigende boodschap dat de mens vooral de schepper is van zijn eigen leven. Verrassend, oneerbiedig en meeslepend. Met wijsheid van alle tijden voor iedereen die wil luisteren.

 • Mind Tuning van Pieter Frijters als bron van vrijheid, me vrij te voelen in gezelschap en vrij te kunnen spreken in het openbaar.

 • 'Eindeloos bewustzijn', door Pim van Lommel. Een wetenschappelijke visie op de bijna-dood ervaring, een authentieke ervaring die mensen blijvend verandert. Er zijn goede redenen om aan te nemen dat ons bewustzijn los van ons lichaam ervaren kan worden.

 • 'AD(H)D, hoe haal je het uit je hoofd' door Cathelijne Wildervanck

 • Weblogs over adhd-medicatie en antidepressiva van Fernand Haesbrouck, apotheker

 • 'Geweldloze communicatie' door Marshall Rosenberg

 • 'Simpel werkt het best; de kracht van oplossingen' door Louis Caufman

 • Insoo Kim Berg en Steve de Shazer. Het laatste boek waarin o.a. Insoo Kim Berg en Steve de Shazer samen (relatief kort voor hun beider overlijden) aan het woord zijn met anderen is: 'Oplossingsgerichte therapie in de praktijk, Wonderen die werken.' Uitgeverij www.hogrefe.nl, ISBN 978-90-79729-04-3.

 • 'Stap voor stap', door Yvonne Dolan. De zoektocht voorbij trauma en therapie op weg naar een leven geluk. 'Overlevenden' van trauma's, die zich afvragen of ze daar ooit overheen zullen komen, vinden in dit boek een antwoord. 'Levensgeluk' is het beste weerwoord op dramatische ervaringen uit het verleden. Yvonne Dolan verschaft op een warme en betrokken manier informatie en hulpmiddelen die de lezer in staat stellen het leven weer op te pakken, vooral als mens met het vooruitzicht op een positieve toekomst. een aanzet om aan de hand van praktische oefeningen en suggesties stap voor stap toe te werken naar een toekomst met perspectief.

 • 'Houd me vast; Zeven gesprekken voor een hechtere relatie', door Sue Johnson. Voor het creëren van liefdevolle relaties, de weg naar een diepe, bevredigende en blijvende verbondenheid. Om een goede relatie te verdiepen, een uitgedoofde relatie nieuw leven in te blazen of een relatie die anders dreigt te gaan dan gewenst te redden.

 • 'Hier en nu', door Thich Nhat Han. Ontdek de vrijheid en het geluk van het leven in het heden, de kracht van mindfulness om ons leven te veranderen. Eenvoudige en effectieve oefeningen voor alle dag om bewust te leven en aanwezig te zijn in het hier en nu. Oefeningen als ademen met aandacht, glimlachen, het herhalen van positieve uitspraken en intens luisteren, brengen rust en harmonie in je leven. Ook helpen ze je om emotionele pijn de baas te worden en kun je liefde en compassie laten zien in relaties met anderen.

 • Boeken van Bruno Paul de Roeck: Gras onder mijn voeten, de loernoot, wat is goed en wat is kwaad (recepten om in de puree te raken) en Ongewone medicijnen voor tevredenheid.

 • Jeffrey Wijnberg: 'Ik kan weer lachen; Raad en daad van de psycholoog die zelf een depressie overwon.